Toni Keränen ja Lassi Saarinen pitivät Suomen pistesijoilla keihäänheitossa ja Eveliina Rouvali naisten kuulantyönnössä 22-vuotiaiden EM-kisoissa Gävlessä. Keränen heitti 74,15 ja oli seitsemäs. Saarinen sipaisi 73,17 ja oli kahdeksas. Samalle sijalle ylsi Rouvali kuulantyönnön finaalissa tuloksella 15,70.

Keihäänheiton voitti toissa vuoden junioreiden Euroopan mestari Puolan Cyprian Mrzygłód, joka sivalsi kisaennätyksen 84,97. Keräselle kisa jätti koko lailla tyytyväisen mielen.

– Täytyy olla tyytyväinen, vaikka jos olisit kysynyt tätä viime vuonna, olisi ollut toinen vastaus, olisin ollut tavoittelemassa mitalia. Nyt on ollut yllättävän vaikeaa löytää heittoa viime syksyn leikkauksen jälkeen, Keränen sanoi.

Keräseltä operoitiin syksyllä kyynärpäävamma. EM-finaalissa hän heitti lähelle kauden parastaan, joka on 74,63.

– Käsi on vähän niin kuin tunnoton, en oikein saa siihen heitossa sellaista jengaa, Keränen sanoi.

Saarinen heitti keväällä Vantaalla 76,47 ja oli nyt hieman harmissaan, ettei saanut keihästä lentämään haluamilleen metrilukemille.

– Parempi tämä on kuin yhdeksäs sija, mutta ei siihen voi olla täysin tyytyväinen. Vähän jäi puuttumaan, Saarinen tuumi.

Romanian Alexandru Novac oli keihäskilpailussa toinen ja Valko-Venäjän Aliaksei Katkavets kolmas tuloksin 81,75 ja 80,31.

Sijoitus tyydytti Rouvalia, tulos ei

Rouvali työnsi kuulafinaalissa 15,70 ja oli tyytyväinen sijoitukseen, muttei tulokseen. Kisan voitti Saksan Alina Kenzel, joka työnsi 17,94.

– Tosi vaikea kisa oli. Sijoitus oli hyvä, mutta tämä oli nyt päivän kunto. Tuntui, ettei työnnössä ollut tehoja, Rouvali tuumi.

Kisaa seurannut joukkueen valmentaja Mika Lönnbald totesi, että työnnöissä jaloista ei tullut tukea työnnön loppuun ja kuula tuli kädellä ylös.

– Hyvänä päivänä se menee pidemmälle niinkin, mutta onneksi sain työnnettyä tuon 15,60, Rouvali sanoi.

Kujanpää: Kevään ongelmat näkyivät

Urho Kujanpää oli seiväshypyssä yhdeksäs ylitettyään 530. Yritykset 540:stä eivät tuottaneet tulosta. Voiton taivutti Saksan Bo Kanda Lita Baehre, joka ylitti 565. Mitaliin vaadittiin 560.

– Kevään ongelmat näkyvät. En ollut lähelläkään hallikauden kuntoa. Hallikauden ja kevään leirin välissä ei tullut lainkaan kovia juoksu- tai hyppyharjoituksia nilkkavaivan takia. Nämä kisat tulivat vähän liian aikaisin, Kujanpää sanoi.

Oskari Lehtosen juoksut 200 metrillä päättyivät välieriin ajalla 21,55. Hän oli erässään viides ajalla 21,55. Erän voitti britti Shemar Boldizsar alkuerien kärkiajalla 20,93. Erässä juostiin 1,2 metriä sekunnissa puhaltaneeseen vastatuuleen. Aikavertailusta finaaliin vaadittiin 21,29.

Uusimäki onnistui korkeushypyssä

Leo Uusimäen toiveet hyvistä kokonaispisteistä kymmenottelussa hiipuivat pituushyppyyn. Hän astui kaikki kolme hyppyään yli. Kisa käytiin napakassa myötätuulessa.

– Siinä myötätuulessa juoksu tuli joka kerta paremmin ja otin aina askelmerkkiä taaksepäin, mutta en sitten kolmannella halunnut tehdä mitään kuuden ja puolen metrin hyppyä, Uusimäki sanoi.

Ottelun avanneella 100 metrillä Uusimäki oli erässään toinen ajalla 11,08. Erä juostiin 1,1 metriä sekunnissa puhaltaneessa vastatuulessa, kun kahdessa muussa erässä juoksijoilla oli tukeva myötätuuli.

Pituushypyn jälkeen Uusimäki jatkoi kisaa. Hän työnsi kuulaa 12,23 ja ylitti korkeudessa kesän parhaansa 182 ja juoksi 400 metriä 49,70. Pisteistä neljästä lajista on koossa 2975.

– Korkeus oli päivän paras laji, 100 ja 400 metriä eivät onnistuneet, Uusimäki tuumi.

Ottelua johtaa Viron Johannes Erm 4513 pisteellä. Hän juoksi 100 metriä 10,73, hyppäsi pitutta 797, työnsi kuulaa 14,66, ylitti korkeudessa 203 ja juoksu 400 metriä 47,41.

The post Pistesija tyydytti Kerästä: ”On ollut vaikea löytää heittoa”, myös Saarinen ja Rouvali pisteille appeared first on Yleisurheilu.fi.