Norman, Gatlin ja Nelvis Osakan sankarit, Bednarek huippuvauhdissa New Mexicossa

Yhdysvaltain Michael Norman ei pettänyt odotuksia Osakan kansainvälisen kilpailun 200 metrillä. Hän avasi kauden juoksemalla Torrencessa 400 metriä 43,25 jatkoi samaa tahtia Osakassa, jossa hän voitti 200 metriä omaa ennätystään sivualla ajalla 19,84.

Kisa juostiin lievään (-0,4 m/s) vastaiseen ja Norman jäi täysin ilman  vastusta. Taiwanin Chun-Han Yang oli toinen ajalla 20,50. Voittoajallaan Norman, 21, on Nigerian Divine Odudurun (19,76) ja Yhdysvaltain Kenny Bednarekin jälkeen maailmantilastossa kolmantena.

Justin Gatlin pinkaisi Osakassa voiton kauden ensimmäisessä 100 metrin kilpailussaan. Kesäkuisen Paavo Nurmi Gamesin sprintteritähti voitti kilpailun ajalla 10,00. Se on paremmin mitä hän juoksi koko viime kaudella.

Osakan kisa juostiin 1,7 metriä puhaltaneessa myötätuulessa. Japanin Yoshihide Kiryu oli toinen ajalla 10,01. Se oli pikaviestin MM- ja olympiamitalistin paras noteeraus sitten kauden 2017, kun hän kiiti ennätyksensä 9,98.

Naisten 100 metrin aidoissa Yhdysvaltain Sharika Nelvis kiitti voittoon samalla ajalla 12,70 toiseksi sijoittuneen Australian Sally Pearsonin kanssa. Kumpikin juoksi kauden parhaansa. Kisa juostiin 0,4 metriä sekunnissa puhaltaneessa myötätuulessa.

Hyvässä vauhdissa oli myös naisten 400 metrin aitojen amerikkalainen olympiavoittaja Dalilah Muhammad. Hän juoksi kauden toisessa kilpailussaan ylivoimaisen voiton ajalla 53,88. Hänen avasi kauden pinkomalla Dohassa toukokuun alussa kauden kärkiajalla 53,61.

Wecksten kuudes

Miesten seiväshypyssä Tomas Wecksten oli kuudes ylitettyään 511. Kilpailun voitti 561 taivuttanut Kiinan Bokai Huang. Kolmiloikan voitti Yhdysvaltain Omar Craddock. Neljän vuoden takainen MM-kisojen nelonen kimmahteli kauden toisessa kilpailussaan 17,14.

Kenian Philemon Ruto vei 3000 metrin esteet ajalla 8.22,65 ja hänen maanmiehensä Jonathan Kitilit voitti 800 metriä ajalla 1.46,37.

Kiinan Wang Zheng vei naisten moukarinheiton tuloksella 75,27. Kauden tilastokärki Yhdysvaltain Gwen Berry oli toinen heitettyään 74,09. Aiemmin keväällä reilut 62 metriä heittänyt Japanin Yu Yuzhen voitti naisten keihäänheiton tuloksella 60,88.

Bednarek huippuvauhdissa Hobbsin tuulissa

Yhdysvaltain Kenny Bednarek, 20, juoksi viikonvaihteessa Hobbsissa New Mexicon osavaltiossa Yhdysvaltain yliopistosarjan kisoissa hulppeita aikoja. Hän voitti 200 metriä ennätyksellään 19,82, joka syntyi 0,8 metriä sekunnissa hönkineeseen vastatuuleen

Alkuerissä Bednarek kiiti rajussa, 6,1 metriä sekunnissa puhaltaneessa myötäisessä 200 metriä 19,49. Myös Yhdysvaltain Terrance Lairdille kirjattiin hulppea myötätuuliaika 19,64. Sillä hän voitti ensimmäisen alkuerän. Myötätuuleksi voimakkuudeksi mitattiin 5,6 metriä sekunnissa.

Hobbsin tuloksiin vaikutti myös se, että paikkakunta sijaitsee noin 1100 metriä merenpinnan yläpuolella. Bednarek hurjasteli Hobbsin kisoissa voiton myös 400 metrillä ajalla 44,73.

Osakan tulokset

Hobbs, USA (New Mexico):

Yhdysvaltain yliopistosarja:

200 m (-0,8): 1) Kenny Bednarek USA 19,82, 2) Courtney Lindsey USA 20,37.

Alkuerät:  erä 1 (+5,6): 1) Terrance Laird USA 19,64, erä 4 (+6,1): 1) Bednarek 19,49.

400 m: 1) Bednarek USA 44,73.

Pituus: 1) Dodley Thermitus USA 824 (+4,5)

The post Norman, Gatlin ja Nelvis Osakan sankarit, Bednarek huippuvauhdissa New Mexicossa appeared first on Yleisurheilu.fi.