Aaron Kankaan nousujohteinen sarja toi viidennen sijan moukarinheiton finaalissa yleisurheilun 22-vuotiaiden EM-kisoissa Gävlessä. Kangas heitti parhaallaan 70,58 ja seitsemänneksi sijoittunut Aleksi Jaakkola 70,08.

– Vähän on kaksijakoiset tunteet. Minulla oli mitali tavoitteena, mutta tämä oli kuitenkin uran paras sijoitus nuorten arvokisoista, Kangas sanoi.

Kilpailun voitti Espanjan Alberto Gonzalez, joka heitti 74,35. Unkarin Bence Halasz ja Ukrainan Mihailo Havriljuk olivat toinen ja kolmas tuloksin 74,14 ja 72,21.

Kangas on tällä kaudella heittänyt 73,94 ja ollut varmassa kilpailukunnossa. Gävlessä finaalipaikan varmisti karsinnan 70,87. Finaalissa hän haki heittoon rahtusen lisää tehoa.

– Yritin sitä, mutta samalla tuli hätäilyä ylävartalolla ja kolme ensimmäistä heittoa meni verkon kautta, Kangas kertaili.

Kolmannella kierroksella Kangas oli kahdeksantena ja ehti olla tovin huolissaan, putoaako kolmelta viimeiseltä kierrokselta. Näin ei käynyt ja Kangas korjasi kurssia pyörähtelemällä kolmella viimeisellä kierroksella kilpailun pisimmät heittonsa 70,28, 70,30 ja 70,58.

– Se hätäily jäi pois viimeisiltä kierroksilta. Valmentaja sanoi, että heitä rennosti ja anna pallon kiertää mahdollisimman kaukana, Kangas kertaili.

Jaakkola: Kun pääsisi treenimetreille

Jaakkola asteli ringistä vähän samanlaisissa tunnelmissa kuin Kangas. Neljän polvileikkauksen jälkeen ja uran 9. kilpailussa viimeisen kolmeen vuoteen, pistesija 22-vuotiaiden EM-kisoissa oli kuitenkin mainio suoritus.

– Vähän olen pettynyt, mutta lähtökohdat huomioiden ihan ok. Huomasi taas, että rutiinia puuttuu. Heittäessä joutuu ihan liikaa miettimään heittoa. Se ei tulee vielä selkäytimestä, Jaakkola totesi.

Kangas ja Jaakkola olivat molemmat sitä mieltä, että syyskesän kisoissa oma kesän paras tulos voi vielä parantua.

– Ilman muuta kun on hyvä kilpailu ja sopivat olosuhteet, Kangas sanoi.

Jaakkolan kauden paras 70,87, mutta edellytyksiä on selvästi parempaan.

– Kisassa kun pääsi treenilukemiin. Ne ovat eri metreillä, Jaakkola totesi.

Auvinen heitti 10. sijan

Roope Auvinen oli finaalissa kymmenes, kuten kaksi vuotta sitten 19-vuotiaiden EM-kisoissa. Hän heitti finaalissa parhaallaan 67,96 eli 70 senttiä paremmin kuin karsinnassa.

– Tulokseen en tyytyväinen, lämmittelyssä tuntui aika hyvältä, mutta pidemmälle meni kuin karsinnassa, Auvinen tuumi.

Auvinen on tällä kaudella heittänyt ennätykseen 70,76, mutta toiveissa on parantaa sitä syyskesän kisoissa.

– Sellainen metrin verran pidempi sieltä voisi olla tulla, Auvinen arvioi.

The post Kangas moukarin finaalissa viides: Hätäily jäi viimeisillä kierroksilla, Jaakkolalta väkevä paluu arvokisoihin appeared first on Yleisurheilu.fi.