Tillander, Mäkinen ja Kähärä loistivat YAG:ssä

Poikien 17-vuotiaiden korkeushypyn lopussa valotaululla loisti komeat lukemat, 200.

Sibbo Vargarnan Casper Tillander hyppäsi kuumassa ilmassa kilpailun kahdeksannella suorituksellaan ennätyksensä 198 ja yritti vielä kolmesti haamurajaa. Vielä tällä kertaa rima putosi kolmesti, mutta yritykset olivat hyviä.

-Tänään oli hyvä päivä. Kaikki hypyt olivat ok ja viimeiset yritykset 200:sta olivat lähellä onnistua, Tillander iloitsi.

Tillander ylitti ensimmäisellä yrityksellä 175, 180, 185, 188 ja 194 sekä toisella yrityksellä 191. Aloituskorkeuden jälkeen hän ei jättänyt väliin yhtään korkeutta.

-Hyppään paljon saadakseni hyvän kilpailufiiliksen. Tänä kesänä tavoitteeni on päästä Kalevan kisoihin ja 17-vuotiaiden Ruotsi-maaotteluun. Tulostavoitteeni on 203, Tillander kertoi.

Poikien 17-vuotiaiden korkeudessa toiseksi sijoittui Leppävirran Virin Johannes Harakka tuloksella 185.

Mäkinen pinkoi 11,03 alkuerän vastatuulessa

Helsingin Kisa-Veikkojen Tommi Mäkinen rutisti 1,8 sekuntimetrin vastatuulessa 17-vuotiaiden poikien 100 metrin ykköseksi ajalla 11,11. Alkuerässä Mäkinen tykitti tasan yhden sekuntimetrin vastatuulessa ennätyksensä 11,03.

-Oli mukava juosta, vaikka oli vastatuuli ja palautumisaikaa alkuerästä oli vain runsas tunti, Mäkinen kertoi.

Toiseksi tullut Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Jesse Väyrynen hävisi ajalla 11,33 Mäkiselle 0,22 sekuntia. Porvoon Akilleksen Severi Mäntylä hävisi Väyryselle vain yhden sadasosan.

-Pelkäsin kaikkia vastustajia enkä uskaltanut vilkuilla sivuille. Vasta maaliviivalla olin varma voitostani, Mäkinen sanoi.

Kähärä ylivoimainen kolmiloikassa

Mikkelin Kilpa-Veikkojen Jessica Kähärä voitti 17-vuotiaiden tyttöjen kolmiloikan ulkoratojen ennätyksellään 12,57. Kähärä olisi voittanut kilpailun vielä viidenneksi pisimmällä hypyllään, 11,99.

Kähärä voitti ensimmäisenä päivänä korkeushypyn tuloksella 175 ja tuli 100 metrin aitajuoksussa toiseksi ajalla 14,10.

Raision Kuulan Johanna Kylmänen pinkoi 15-vuotisten tyttöjen 100 metrin mestariksi kauden nopeimmalla ajallaan 12,32. Hänen ennätyksensä on viimevuotinen 12,25.

-Juoksu meni hyvin. Otin lähdön varman päälle, kun ensimmäisessä yrityksessä yksi juoksija hylättiin vilppilähdön takia, Kylmänen kertoi.

Toiseksi tuli rovaniemeläisen Pohjan Koiton Emma Mäkikallio ennätyksellään 12,47.

Latvalalle tärkeintä oman ennätys

Keski-Uudenmaan Yleisurheilun Kerttu Latvala hymyili 17-vuotiaiden tyttöjen 100 metrin jälkeen kuin Naantalin aurinko. Latvala voitti kilpailun 1,3 sekuntimetrin vastatuulessa ennätyksellään 12,29.

-Olen erittäin tyytyväinen. Juoksu sujui niin hyvin kuin se vain voi sujua, Latvala hehkutti.

Latvala ei lähtenyt soitellen sotaan.

-Kaikki olivat pahoja vastustajia. Takaraivossa oli pieni toive voittamisesta, mutta oman ennätyksen juokseminen oli tärkeintä.

Toiseksi sijoittui Vaasan Vasaman Minttu-Maaria Alanen ennätyksellään 12,34.

Turkka sataselle sekunnin takamatkalta

Poikien 15-vuotiaiden 100 metrillä nähtiin erikoinen tilanne. Ennakkosuosikki Tampereen Pyrinnön Joel Turkka jäi kirjaimellisesti telineisiin, kun muut lähtivät. Tästä opitaan se, että juoksu pitää lopettaa vasta, kun kuuluu toinen laukaus.

-Viereinen juoksija heilahti valmiit-asennossa ja minäkin heilahdin. Luulin, että juoksijat ammutaan takaisin, mutta niin ei tapahtunut. Olisi pitänyt vaan heti lähteä matkaan, Turkka harmitteli.

Turkka ampaisi takaa-ajoon kuin ampiainen, mutta miltei sekunnin myöhässä ja jäi vimmatusta vauhdista huolimatta seitsemänneksi ajalla 12,15. Turkan ennätys on 11,27. Juoksun voitti Espoon Tapioiden Evangelos Spartiotis ennätyksellään 11,69.

Tyttöjen 14-vuotiaiden 100 metriä voitti Espoon Tapioiden Anna Pursiainen ennätyksellään 12,71. Sarjassa juoksi 12 alkuerässä peräti 89 tyttöä. Poikien 14-vuotiaiden satasen ykkönen oli Lahden Ahkeran Tuukka Koskinen ajalla 12,25. Toiseksi tuli portugalilainen Robin Vieira ajalla 12,30.

Laamanen voitti tyttöjen kiekkotrillerin

Heinolan Iskun Veera Laamanen voitti 15-vuotisten tyttöjen kiekonheiton ennätyksellään 43,93. Hän pidensi ennätystään kolmella metrillä. 15-vuotiaat tytöt heittävät 750-grammaista eli 250 grammaa kevyempää kiekkoa kuin naiset.

Tampereen Pyrinnön Venla Väliharju johti kilpailua viiden kierroksen jälkeen tuloksella 43,06, kunnes Laamanen sinkautti viimeisellä kierroksella hänen ohitseen. Väliharju sijoittui toiseksi.

-Tiukka kisa. Voitto tuli pienenä yllätyksenä. Heitin teknisesti hyvin ja rennosti. Paras ominaisuuteni on ulottuvuus, Laamanen kertoi.

Huomenna Laamanen työntää kuulaa. Siinä lajissa hänen ennätyksensä on 12,87.